Φωτογράφοι Γάμου και Βάπτισης

Ο ιδανικός γάμος

Τι πρέπει να κάνετε για να έχετε καλύτερες φωτογραφίες γάμου

Προτάσεις από κάποιον που τα έχει δει εκατοντάδες φορές.

Αυτός είναι ο «κατάλογος των επιθυμιών μου» και περιλαμβάνει όλα τα μικρά πράγματα που επιθυμώ κάθε νύφη και γαμπρός να έκανε για να βοηθήσει, προκειμένου να έχουμε καλύτερες φωτογραφίες. Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για αυστηρούς κανόνες – είναι απλά προτάσεις από κάποιον που τα έχει δει και τα έχει ξαναδεί εκατοντάδες φορές.

Οικογενειακές, ομαδικές φωτογραφίες
Οι ομαδικές – οικογενειακές φωτογραφίες δεν απαιτούνται αλλά φαίνεται να είναι ένα απαραίτητο μέρος σχεδόν κάθε γάμου. Όταν λοιπόν θα κάτσετε και θα επιλέγετε τους καλεσμένους σας, είναι μια καλή ιδέα να συντάξετε και έναν μικρό κατάλογο για το ποιος θα θέλατε να είναι στις φωτογραφίες σας. Η δημιουργία ενός τέτοιου καταλόγου τα κάνει όλα πολύ πιο εύκολα.

Πέστε σε όλους τους συγγενείς σας (εκ των προτέρων) ότι πρέπει να είναι εκεί που θα γίνει η φωτογράφιση σε έναν ορισμένο χρόνο, κατόπιν εάν είναι δυνατόν να τους το υπενθυμίσετε πάλι την ημέρα του γάμου σας. Το μόνο πράγμα που μπορεί να κάνει την οικογενειακή φωτογράφιση να κρατήσει περισσότερο από 10-12 λεπτά, είναι η αναμονή κάποιου συγγενή που έχει πάει τις λαμπάδες στο αυτοκίνητο ή κάτι παρόμοιο. Εάν όλοι όσοι θα φωτογραφηθούν είναι κοντά, τότε δεν θα έχουμε καθόλου καθυστερήσεις, έτσι μπορούμε να τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα σας απόλυτα.

Προϋπολογίστε χρόνο για εικόνες
Προγραμματίστε να έχετε περίπου μισή ώρα για την προσωπική, δική σας καλλιτεχνική φωτογράφιση ως ζευγάρι, μετά τις οικογενειακές σας φωτογραφίες. Ιδανικά, αυτός ο χρόνος πρέπει να αρχίσει περίπου 20 λεπτά προτού ο ήλιος χαθεί κάτω από τον ορίζοντα και έπειτα άλλα 20 λεπτά ή περισσότερο αφότου δύσει. Θα θεωρούσα 20 λεπτά το απόλυτο ελάχιστο για αυτή την φωτογράφιση.

Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώσετε σε αυτό το κομμάτι του γάμου σας, τόσο περισσότερο θα το χαρείτε. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν παντρεύεστε σε μια τοποθεσία που έχει μεγάλη ποικιλία και εναλλαγές. Πολλά πράγματα μπορούν να λειτουργήσουν ως υπέροχες τοποθεσίες…. ένα δάσος, ένας κήπος με λουλούδια, παλιά κτήρια, οι όχθες ενός ποταμού, η κοντινή παραλία, οι οδοί των πόλεων, τα πάρκα, ένας απλός έντονα χρωματισμένος τοίχος, μπορούμε να δημιουργήσουμε εικόνες με σχεδόν τα πάντα.

Διακοσμήστε το δωμάτιο προετοιμασίας της νύφης
Αυτό σχεδόν πάντα παραβλέπεται στη φάση του προγραμματισμού και της διακόσμησης. Πρώτα ξεκινήστε με την επιλογή ενός δωματίου που να έχει ΧΩΡΟ. Έναν, με άπλετο φυσικό φως. Προτιμήστε τα ελαφριά αραχνοΰφαντα υφάσματα για τα παράθυρα αντί των βαριών κουρτινών και αποφύγετε τα παντζούρια, διότι κόβουν όλο το φυσικό φως που σας κολακεύει τόσο πολύ.

Διακοσμήστε το δωμάτιο που θα ετοιμαστούν τα κορίτσια εξίσου προσεκτικά με οποιοδήποτε άλλο κομμάτι του γάμου σας και καλύψτε οτιδήποτε άσχημο με διάφορα υφάσματα. Ζητήστε από τις φίλες σας να μαζέψουν τα blue jeans σας, τα παπούτσια του tennis και γενικά, οτιδήποτε δεν έχει σχέση με τον γάμο σας. Μην προσπαθήστε να τον έχετε υπερβολικά συμμαζεμένο. Ένας σχετικός ‘χαμός’ είναι καλός, αρκεί να είναι ‘γαμήλιος χαμός’.

Τα κουτιά των παπουτσιών και διάφορες τσάντες με δώρα, καλό θα είναι να είναι τοποθετημένα εκτός του χώρου που θα ετοιμαστείτε. Φαίνεται θαυμάσιο να υπάρχουν όλα τα φορέματα κρεμασμένα τριγύρω και τα παπούτσια στο πάτωμα, αλλά δεν φαίνονται όμορφα εάν είναι ακόμα στα κουτιά τους ή εάν έχουν ακόμα τις σορούς των πλαστικών περιτυλιγμάτων τους. Τα λουλούδια φαίνονται επίσης πολύ καλύτερα σε κάποιο ανθοδοχείο αντί των συσκευασιών που επέλεξε ο ανθοπώλης.

Φωτισμός στον χώρο προετοιμασίας νύφης και των κοριτσιών.
Εάν δεν έχετε την δυνατότητα του φυσικού φωτισμού, δείτε το ειδυλλιακά! Γίνετε δημιουργικοί. Δοκιμάστε συνθέσεις με κεριά ή λίγα Χριστουγεννιάτικα φωτάκια τοποθετημένα σε κάποια σημεία του δωματίου. Το φυσικό φως είναι θαυμάσιο και για την φωτογράφιση αλλά και για το μακιγιάζ, όμως προσπαθήστε να αποφύγετε το άμεσο φως του ήλιου. Εάν έχετε πρόβλημα με υπερβολικό ήλιο, επιλέξτε μερικές κουρτίνες που είναι λίγο παχύτερες για να το μαλακώσουν. Μπορείτε επίσης να βάλετε κάποιο ελαφρύ ύφασμα ή και τούλι έξω από το παράθυρο προκειμένου να περιοριστεί ο άμεσος ήλιος. Καλύτερα ακόμα, επιλέξτε ένα δωμάτιο που τα παράθυρα να βλέπουν στον Βορρά, έτσι δεν θα έχετε τα προβλήματα με το άμεσο φως του ήλιου καθόλου.

Εγκαύματα & Σημάδια από τον ήλιο
Εάν συμβαίνει να παντρεύεστε στα μέσα η προς το τέλος του καλοκαιριού, προσοχή πολύ στα σημάδια από τον ήλιο. Θα δυσκολευτείτε πολύ να καλύψετε τα σημάδια του μαγιό σας από το κατά τα άλλα άψογο τροπικό μαύρισμα που τόσο καιρό κοπιάσατε να αποκτήσετε. Πάρα πολύ συχνά έχω δει νύφες αναστατωμένες επειδή είτε έχουν καεί από τον ήλιο λίγο πριν την ημέρα του γάμου τους, ή ακόμα χειρότερα έχουν αρχίσει να ξεφλουδίζουν στην μύτη και στην πλάτη. Νομίζω ότι θα είναι καλό να προσέχετε να μην εκτεθείτε στον ήλιο για τουλάχιστον μια ολόκληρη εβδομάδα πριν τον γάμο σας.

Βέρες
Αυτή είναι μία από τις δυσκολότερες στιγμές για έναν φωτογράφο, γιατί τα περισσότερα ζευγάρια και οι κουμπάροι δεν γνωρίζουν ότι τον εμποδίζουν είτε με τα χέρια τους, είτε με την θέση του σώματος τους. Για να μετατρέψετε αυτήν την στιγμή, σε άρτια φωτογραφία, το μόνο που χρειάζεται να θυμούνται οι κουμπάροι σας, είναι να κρατάνε τις βέρες έτσι ώστε τα δάχτυλά τους να είναι στην κορυφή και το κατώτατο σημείο αντί στις πλευρές του δαχτυλιδιού. Αυτό γυρίζει το χέρι τους έτσι ώστε το δαχτυλίδι να είναι ορατό από τα πλάγια και έτσι ο φωτογράφος και ο εικονολήπτης σας μπορούν να το δουν καθαρά. Δοκιμάστε το στο σπίτι καμιά δυο φορές και θα δείτε ότι είναι εφικτό και να βάλετε τις βέρες και ταυτόχρονα να μας χαρίσετε και υπέροχες φωτογραφίες καθώς το κάνετε.

Πέταγμα της ανθοδέσμης
Μην βιαστείτε,… πάρτε λίγο χρόνο για να ‘παίξετε’ με τις φίλες σας. Αυτό μας δίνει και εμάς τον χρόνο να πάρουμε φωτογραφία εσάς που κρατάτε την ανθοδέσμη και κάποιες φωτογραφίες που κοιτάτε προς τα πίσω τις φίλες σας που παίρνουν θέση, γελάνε και περιμένουν. Προτού την πετάξετε, συστήνω να απομακρύνετε όλα τα πιτσιρίκια επειδή είναι γρήγορα τα μικρά καθαρματάκια και σχεδόν πάντα θα προλάβουν τις κουμπάρες και τις φίλες σας.

Τώρα,… κοιτάξτε επάνω και σιγουρευτείτε ότι δεν έχετε τίποτα χαμηλό όπως φώτα και ανεμιστήρες που πρόκειται να παρεμποδίσουν την ανθοδέσμη σας προτού να φτάσει στο πλήθος. Να είστε προετοιμασμένες αν χρειαστεί, να το επαναλάβετε, ίσως κάτι δεν πάει καλά με την πρώτη. Πολλές φορές έχω δει αυτή την διαδικασία να πηγαίνει στραβά. Κάποια φορά έτυχε να προσγειωθεί η ανθοδέσμη στο κεφάλι μου και όταν κατέληξε στο πάτωμα, ένας πιτσιρικάς την γράπωσε και έτρεχε γύρω γύρω σαν τρελός. Εάν κάτι περίεργο όπως αυτό συμβεί, μην αισθανθείτε άσχημα, απλά δοκιμάστε ξανά.

Χοροί στο party σας
Κατά τη διάρκεια των επίσημων χορών όπως τον πρώτο χορό ή το χορό της νυφης με τον πατέρα, πρέπει να μας αγνοήσετε εντελώς. Εντούτοις, αργότερα το βράδυ όταν ερχόμαστε κοντά σας να φωτογραφίσουμε τους χορούς σας με τους φίλους σας, θα ήταν θαυμάσιο εάν εσείς και η παρέα σας θα γυρίζατε περιστασιακά και θα χορεύατε λίγο προς εμάς. Διαφορετικά παίρνουμε πολλές εικόνες την πλάτη σας. Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε προκειμένου να το κάνετε συνέχεια αυτό – αλλά πότε-πότε…. εάν γυρίζετε και χορεύετε η κάνετε γκριμάτσες για τη φωτογραφική μηχανή λίγο, οι εικόνες βγαίνουν συνήθως πραγματικά καλές.

Υγ. Σε περίπτωση που δεν μπορέσατε να μαντέψετε ήδη, εάν με προσλάβετε, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι θα είμαι όσο το δυνατόν πιο διακριτικός φωτογραφίζοντας τον γάμο σας και δεν θα προσπαθήσω να αναλάβω τα ηνία, εκτός και αν εσείς μου το ζητήσετε – πράγμα που συνήθως συμβαίνει μόνο για τις οικογενειακές φωτογραφίες.

Αυτά προς το παρόν, είμαι βέβαιος ότι θα σκεφτώ κάτι νέο για να προσθέσω μετά από κάποιον επόμενο γάμο.

Προτάσεις για φωτογράφηση γάμου

Φτιάξτε εσείς την πρόταση φωτογράφησης γάμου που ταιριάζει στις δικές σας επιθυμίες & ανάγκες. Μην μπείτε σε πακέτα. Είστε μοναδικοί!

Προτάσεις για φωτογράφηση γάμου

Φτιάξτε την προσφορά όπως ταιριάζει σε εσάς.

Scroll to Top