5 Εύκολα βήματα για να βρείτε την κατάλληλη ημερομηνία για τον γάμο σας

Τι πρέπει να γνωρίζετε για να αποφύγετε λάθη από την αρχή.

Η επιλογή ημερομηνίας για τον γάμο σας, μπορεί να φαίνεται δύσκολη. Ωστόσο, εάν γνωρίζετε τους βασικούς περιορισμούς, όλα είναι πολύ πιο διαχειρίσιμα . Κάθε ζευγάρι έχει διαφορετικό πρόγραμμα, συνήθως ένας αρραβώνας διαρκεί από 12 έως 18 μήνες κατά μέσο όρο, δίνοντάς σας άφθονο χρόνο για να επιλέξετε μια ημερομηνία γάμου που να ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις σας. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και ξεκινάμε!

1. Σκεφτείτε τα 4 “S” δηλαδή Seasonality, Sunset, Setting και Symbolism

Seasonality
Η επιλογή εποχής, τις περισσότερες φορές είναι ξεκάθαρη από την αρχή της αναζήτησης, αλλά και να μην είναι, μπορείτε πολύ εύκολα να την ανακαλύψετε! Ονειρεύεστε έναν γάμο σε εξωτερικό χώρο? Θα θέλατε συγκεκριμένα άνθη στη διακόσμησή σας με λουλούδια που ανθίζουν συγκεκριμένη εποχή του χρόνου? Επιθυμείτε το νυφικό σας να έχει ανοιχτή πλάτη? Ποιες είναι οι προτιμήσεις σας στο θέμα φαγητού, γλυκού και φρούτου? Απαντώντας αρχικά τις ερωτήσεις αυτές, μπορείτε να καταλάβετε και την εποχή που σας ταιριάζει καλύτερα ανάλογα τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.

5 Εύκολα βήματα για να βρείτε την κατάλληλη ημερομηνία για τον γάμο σας


Sunset
Σκεφτείτε και την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι οι γάμοι στα τέλη του φθινοπώρου και τους χειμερινούς μήνες, μπορεί να απαιτούν μια νωρίτερη ώρα έναρξης της τελετής, προκειμένου να διασφαλιστεί το πιο κολακευτικό φως για τις φωτογραφίες και τα πορτρέτα σας καθώς σκοτεινιάζει νωρίς. Το ίδιο ισχύει και για το καλοκαίρι. Βεβαιωθείτε πως η τελετή σας δεν θα ξεκινήσει πολύ νωρίς, όταν το φως θα είναι «σκληρό» αλλά ούτε και πολύ αργά και χάσετε τον μαγευτικό χρωματισμό της δύσης.

5 Εύκολα βήματα για να βρείτε την κατάλληλη ημερομηνία για τον γάμο σας


Setting
Η λήψη υπόψη της τοποθεσίας του γάμου σας μπορεί να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των πιθανών ημερομηνιών γάμου. Όχι μόνο για τυχόν τοποθεσίες φαντασίας που έχετε ρίξει το βλέμμα σας (τις οποίες θα συζητήσουμε αργότερα), αλλά ειδικά για το πώς βιώνεται αυτό το μέρος σε διάφορες εποχές του χρόνου. Μια χειμερινή ή ανοιξιάτικη εκδήλωση μπορεί να μην είναι τόσο σπουδαία, αν πάντα οραματίζατε γευσιγνωσίες κρασιού και χαλαρές βόλτες με άλογα με τους VIP σας τις ημέρες πριν από τον γάμο σας, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε πλήρως αυτόν τον προορισμό. Σκεφτείτε την εποχή του χρόνου που ο τόπος των διακοπών σας είναι στα καλύτερά του, έχοντας υπόψη τόσο τους δικούς σας λόγους για τους οποίους το αγαπάτε όσο και τον τρόπο που θέλετε να το αντιλαμβάνονται οι επισκέπτες σας.

Symbolism
Μπορεί επίσης να αρχίσετε να σκέφτεστε συγκεκριμένες ημερομηνίες από νωρίς εάν έχουν ιδιαίτερη αξία για εσάς. Ίσως θέλετε ο συμβολισμός να παίξει τον κύριο ρόλο στην επιλογή της ημερομηνίας σας, μπορεί να επιλέξετε την ημέρα της επετείου σας, την ημερομηνία κάποιας οικογενειακής παράδοσης ή να θέλετε να αποφύγετε τις γρουσούζικες ημερομηνίες! Σημαντικό είναι να ελέγξετε τις αργίες πριν πάρετε κάποια απόφαση καθώς και εάν έχει προγραμματιστεί κάποια εκδήλωση στην πόλη η οποία θα δυσκολέψει την προσέλευσή σας (πχ. Μαραθώνιος)


2. Χώρος δεξίωσης
Η ιδανική τοποθεσία είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψην σας κατά την επιλογή της ημερομηνίας του γάμου σας. Κάντε από νωρίς μια ερεύνα για το πως και που ονειρεύεστε να πραγματοποιηθεί ο γάμος σας, κάντε μια λίστα και ξεκινήστε τις εξορμήσεις! Ενημερωθείτε για τις διαθέσιμες ημερομηνίες, εάν μπορεί να γίνει κάποια αναβάθμιση που ίσως θελήσετε κτλ

5 Εύκολα βήματα για να βρείτε την κατάλληλη ημερομηνία για τον γάμο σας

3. Μιλήστε με τα πιο κοντινά σας πρόσωπα
Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε τα πιο στενά μέλη της οικογένειάς σας! Βεβαιωθείτε ότι οι ημερομηνίες που εξετάζετε ταιριάζουν με τα προγράμματα για των ανθρώπων που δεν θέλετε να παντρευτείτε χωρίς αυτούς δίπλα σας. Μόλις επιλέξετε μια ημερομηνία, μην κάνετε πίσω! Δεν χρειάζεται να αισθανθείτε πίεση και να μεταφέρετε αυτό το σημαντικό γεγονός της ζωής για κάποιον άλλο επειδή άλλαξαν τα σχέδια του.


4. Σκεφτείτε τον προϋπολογισμό σας
Τα κόστη διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με την εποχή του χρόνου και την ημέρα της εβδομάδας όσων αφορά στους γάμους. Οι χώροι θα σας προσφέρουν χαμηλότερες χρεώσεις κατά τις περιόδους εκτός αιχμής και τις καθημερινές.

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!

Μην μπείτε σε πακέτα φωτογράφισης γάμου. Είστε μοναδικοί !

Φτιάξτε εσείς την πρόταση φωτογράφισης γάμου που ταιριάζει στις δικές σας επιθυμίες & ανάγκες.

Φτιάξτε την προσφορά όπως ταιριάζει σε εσάς.

Ζητήστε Προσφορά

© 2023, Focus On Love

Βρείτε μας στα Social Media


Επικοινωνήστε

Νεαπόλεως 29, Βύρωνας, Αθήνα

697 722 5115